AFM - ACTIVATED FILTER MATERIAL

Τι είναι το AFM®;

 • AFM® σημαίνει Activated Filter Material (ενεργοποιημένο υλικό φίλτρανσης), ένα επανασταστικό υλικό φίλτρανσης από πράσινο γυαλί, το οποίο ανέπτυξε και παράγει η Dryden Aqua.
 • Το AFM® υπερβαίνει την απόδοση της χαλαζιακής (quartz sand) και της γυάλινης άμμου (glass sand), φιλτράροντας περίπου 30% περισσότερες οργανικές ενώσεις.
 • Το AFM® είναι ένα βιο-ανθεκτικό και αυτο-αποστειρώμενο υλικό, που σημαίνει ότι δεν σχηματίζεται βιο-υμένας (biofilm) μέσα στη κλίνη διήθησης του φίλτρου. Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό καθιστά την λειτουργία της πισίνας ασφαλέστερη, υγιεινή, οικολογική και πιο οικονομική.
 • Το AFM® έχει επιτυχώς χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 100.000 δημόσιες και ιδιωτικές πισίνες παγκοσμίως.
 • Το AFM® παράγεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ISO 9001-2008 και είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα για κολυμβητικές δεξαμενές και πόσιμο νερό και επίσης διαθέτει πιστοποιήσεις NSF50 και NSF61.
 • Το AFM® είναι σήμα κατατεθέν και το υλικό παράγεται αποκλειστικά από την Dryden Aqua.

AFM Brochure PDF DOWNLOAD

Image title

Tα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά.

 • Κρυστάλλινο νερό – Το AFM® επιτυγχάνει πολύ καλύτερη φίλτρανση από την χαλαζιακή ή την απλή γυάλινη άμμο.
 • Χαμηλότερη κατανάλωση χλωρίου – Ό,τι φιλτράρεται δεν χρειάζεται πλέον να οξειδωθεί.
 • Απουσία οσμής χλωρίου – Η απουσία ετερότροφων βακτηρίων σημαίνει απουσία τριχλωραμινών και επομένως απουσία της ενοχλητικής και επιβλαβούς οσμής του χλωρίου.
 • Προστασία από τη λεγιονέλλα – Η λεγιονέλλα και πολλά άλλα παθογόνα αναπτύσσονται κάτω από την προστασία του βιο-φιλμ. Η απουσία βιο-φιλμ σημαίνει και απουσία λεγιονέλλας.
 • Οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος – Το AFM® και το Ολοκληρωμένο Σύστημα της Dryden Aqua, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων όπως νερό, χλώριο και ενέργεια.

Τι κάνει το AFM® τόσο αποτελεσματικό;

 • Καθαρό πράσινο γυαλί:
  Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για το AFM® είναι απαραίτητα μία πολύ συγκεκριμένη ποιότητα γυαλιού. Το AFM® κατασκευάζεται μόνο από καθαρό πράσινο γυαλί, το μόνο που περιέχει τα κατάλληλα οξείδια μετάλλων που καθιστούν το AFM® αυτο-αποστειρώμενο υλικό.
 • Ιδανικές υδραυλικές ιδιότητες:
  Η πρώτη ύλη σπάει στο βέλτιστο μέγεθος και σχήμα κόκκου. Το σωστό σχήμα είναι καθοριστικής σημασίας για τα εξαιρετικά υδραυλικά χαρακτηριστικά του AFM®.
  Τα γυάλινα σφαιρίδια, καθώς και τα γυάλινα πλακίδια, δεν είναι κατάλληλα για εφαρμογές καθαρού νερού. Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται επίσης να υπάρχουν επικίνδυνα θραύσματα γυαλιού στο υλικό του φίλτρου. Η πιστοποιημένη με ISO διαδικασία παραγωγής που ακολουθεί η Dryden Aqua, εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και καθαρότητα του υλικού.
 • Διαδικασία ενεργοποίησης:
  Η διαδικασία ενεργοποίησης του AFM® δημιουργεί μια μεσοπορώδη δομή με μια τεράστια περιοχή καταλυτικής επιφάνειας.

  Το συμβατικό θρυμματισμένο γυαλί και η άμμος, έχουν επιφάνεια 3.000 m2 ανά κυβικό μέτρο (m3), ενώ το ενεργοποιημένο υλικό AFM® έχει επιφάνεια μεγαλύτερη από 1.000.000 m2 ανά κυβικό μέτρο (m3), που είναι πάνω από 300 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια για προσρόφηση και καταλυτικές αντιδράσεις. Υδροξυλικές ομάδες στην επιφάνειά του, δίνουν στο AFM® ένα ισχυρό αρνητικό φορτίο, γνωστό ως ζήτα δυναμικό (zeta potential), το οποίο έλκει τα βαρέα μέταλλα και τα οργανικά μόρια.
  Με την παρουσία οξυγόνου ή οξειδωτικών παραγόντων, αυτή η καταλυτική επιφάνεια παράγει ελεύθερες ρίζες (free radicals) που καθιστούν το AFM® ένα αυτο-αποστειρώμενο υλικό με υψηλή προστασία από βακτήρια.

Image title

Το AFM® υπερβαίνει κατά πολύ την απόδοση της χαλαζιακής και της γυάλινης άμμου:

 • Κρυστάλλινο νερό:
  Το AFM® επιτυγχάνει πολύ καλύτερη φίλτρανση από την χαλαζιακή ή την γυάλινη άμμο. Με ταχύτητα διήθησης 20 m/h επιτυγχάνεται ονομαστική φίλτρανση 4 μικρών (microns) χωρίς χρήση κροκίδωσης (AFM®-1). Το AFM® φιλτράρει τουλάχιστον 30% περισσότερες οργανικές ενώσεις από την χαλαζιακή ή την γυάλινη άμμο. Με χρήση βελτιστοποιημένης μεθόδου συσσωμάτωσης και κροκίδωσης με το χημικό APF και το στατικό αναμίκτη ZPM, μπορεί να επιτευχθεί ονομαστική φίλτρανση κάτω από 0,1 μικρά.

 • Χαμηλότερη κατανάλωση χλωρίου σημαίνει λιγότερα ανεπιθύμητα παραπροϊόντα της χλωρίωσης:
  Το χλώριο είναι μία εξαιρετική απολυμαντική ουσία, αλλά αντιδρώντας με άλλες οργανικές και ανόργανες ουσίες, παράγει ανεπιθύμητα και επιβλαβή παραπροϊόντα, όπως τριχλωραμίνες και τριαλογομεθάνια (THM). Όσο περισσότερο χλώριο καταναλώνεται, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγή παραπροϊόντων της χλωρίωσης. Με το AFM® μπορούμε να απομακρύνουμε πολύ περισσότερα στοιχεία από ότι με την χαλαζιακή ή την γυάλινη άμμο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε συνδυασμό με χρήση συσσωμάτωσης-κροκίδωσης. Ό,τι μπορεί να φιλτραριστεί και να απομακρυνθεί στη συνέχεια με την διαδικασία του καθαρισμού του φίλτρου (backwash), δεν χρειάζεται πλέον να οξειδωθεί. Επομένως, όσο καλύτερη είναι η φίλτρανση, τόσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση χλωρίου και η παραγωγή των ανεπιθύμητων παραπροϊόντων της χλωρίωσης.

 • Βιο-ανθεκτικό – δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων, ιών και άλλων παθογόνων οργανισμών:
  Η άμμος είναι ένα καλό μηχανικό μέσο φίλτρανσης, αλλά είναι επίσης ιδανικό έδαφος για την αναπαραγωγή των βακτηρίδιων. Μέσα σε λίγες μέρες, κάθε κόκκος άμμου αποικείται από βακτηρίδια. Αυτά αμέσως σχηματίζουν μία βλέννα ώστε να προστατευθούν από το απολυμαντικό μέσο. Σε αυτό το λεγόμενο βιο-φιλμ ή βιο-υμένα ζουν ολόκληρες αποικίες βακτηριδίων και άλλων παθογόνων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της λεγιονέλλας. Εάν δεν έχετε καθόλου βιο-φιλμ στο φίλτρο σας, τότε δεν υπάρχει και λεγιονέλλα.

 • Αποφεύγετε τις τριχλωραμίνες και την οσμή του χλωρίου:
  Τα βακτηρίδια στο βιο-φιλμ μετατρέπουν την ουρία σε αμμωνία, η οποία στη συνέχεια αντιδρά με το χλώριο παράγοντας ανόργανες χλωραμίνες (μονο, δι- και τριχλωραμίνες). Οι τριχλωραμίνες προκαλούν την δυσάρεστη οσμή του χλωρίου και είναι επίσης ένας σοβαρός κίνδυνος για την υγεία. Εάν όμως δεν υπάρχουν ετερότροφα βακτήρια, η ουρία παραμένει στο νερό. Αντιδρώντας με το χλώριο, παράγει αβλαβείς ενώσεις (chlorine urea). Αποφεύγοντας λοιπόν τη δημιουργία βιο-φιλμ, αποφεύγετε τις επικίνδυνες τριχλωραμίνες, καθώς και την οσμή του χλωρίου.

 • Με το AFM®, η φίλτρανση παραμένει αποδοτική για πολλά χρόνια:
  Η απουσία βιο-φιλμ στα φίλτρα με AFM® σημαίνει επίσης ότι δεν μπορούν να σχηματιστούν εσωτερικά κανάλια νερού εντός του υλικού φίλτρανσης που μειώνουν δραματικά την απόδοση του φίλτρου. Εξαιτίας της μόλυνσης, η απόδοση ενός φίλτρου άμμου μειώνεται δραματικά μετά από 6 – 12 μήνες, παρά τον συχνό καθαρισμό του. Η απόδοση των φίλτρων με AFM® παραμένει σταθερά υψηλή για πάρα πολλά χρόνια.

Image title


Συμπεράσματα:

Η χημική σύνθεση του γυαλιού, το σχήμα του κόκκου και ειδικά η διαδικασία ενεργοποίησης, δίνουν στο AFM® αυτές τις σημαντικές ιδιότητες με τις οποίες σαφώς ξεπερνά σε απόδοση τα φίλτρα χαλαζιακής άμμου και απλής γυάλινης άμμου.
Η μεγάλη του επιφάνεια έχει ένα ισχυρό αρνητικό φορτίο ώστε να έλκει οργανικές ουσίες και μικρά σωματίδια.
Η επιφάνεια αυτή έχει επίσης καταλύτες οξειδίων μετάλλων που παράγουν ελεύθερες ρίζες και επομένως παράγεται ένα υψηλό δυναμικό οξειδοαναγωγής.
Ως εκ τούτου, το AFM® είναι αυτο-αποστειρώμενο υλικό.
Αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και αποτελεί ένα μοναδικό, βιο-ανθεκτικό υλικό φίλτρανσης.


Ποια είναι η Dryden Aqua;

Είμαστε μια εταιρεία θαλάσσιων βιο-συστημάτων που ειδικεύεται στην ποιότητα του νερού και σε καινοτόμες, βιώσιμες τεχνολογίες επεξεργασίας.
Ο μοναδικός συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας και η αναλυτική κατανόηση των βιολογικών καθώς και φυσικο-χημικών αντιδράσεων, μας επέτρεψε να αναπτύξουμε μία εξαιρετικά καινοτόμο σειρά προϊόντων για ενυδρεία και κολυμβητικές δεξαμενές.
Έτσι, αποκτήσαμε ηγετική θέση στην επεξεργασία του νερού για δημόσιες και ιδιωτικές πισίνες.
Η αποστολή μας είναι: κρυστάλλινο και υγιεινό νερό, χωρίς καμία μυρωδιά χλωρίου.
Σήμερα χρησιμοποιούν το σύστημά μας πάνω από 100.000 πισίνες σε όλο τον κόσμο.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Κ.

Το plaster μου αρέσει ιδιαίτερα και από αισθητικής πλευράς  γιατί είναι μίνιμαλ,  απλό υλικό. Εμείς διαλέξαμε να μας το κατασκευάσουν με στρογγυλεμένες γωνίες που δίνουν επιπλέον απλότητα και φυσικότητα. Και φυσικά η πισίνα μας έχει στεγανοποιηθεί τέλεια.

Ζητήστε προσφορά!
Καλέστε μας στο 2108995500
ή επικοινωνήστε εδώ!

ΠΙΣΙΝΕΣΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ